محققان برزیلی آثار مخرب اشعه UV بر چشم را مورد بررسی قرار داده اند و به این نتیجه رسیده اند که قرار گرفتن طولانی مدت در برابر اشعه ماوراء بنفش با افزایش خطر ابتلا به ملانوم چشم همراه است.
به گرازش ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران، اکثر مردم شماره SPF ضد آفتاب را برای محافظت از آفتاب سوختگی کنترل می کنند ولی تعداد کمی برای اطمینان حاصل کردن از استاندارد یودن عینک آفتابی در محافظ چشم ها دقت می کنند.
دانشمندان در برزیل کیوسک هایی را توسعه داده اند تا اثرات حفاظت از چشم را مورد بررسی قرار دهند. در این تحقیق 800 نفر مورد آزمایش قرار گرفته اند تا بررسی شود که آیا می توان حفاظت از چشم و خدمات مرتبط با آن را گسترش داد یا خیر.
به نقل از سایت Medical News Today، اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید می تواند مشکلات جدی به چشم وارد کند. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه خورشید با افزایش خطر ابتلا به ملانوم (توده بدخیم چشم) همراه است.
برآوردهای WHO نشان می دهد که تا 20 درصد آب مروارید در نتیجه ی تاثیر بیش از حد اشعه UV ایجاد می شود. با آفتاب سوختگی قرنیه و ملتحمه، ناخنک (که در آن ملتحمه بیش حد در سطح چشم رشد می کند) ایجاد می شود.
قرار گرفتن در معرض UV نیز به طور مستقیم به اختلالات دیگر مانند فوتوکراتوزیس (photokeratitis) و فوتوکنژکتیویتیس (photoconjunctivitis) مرتبط است.
برخی از انواع عینک آفتابی های محافظت کافی از اشعه UV می کنند. افرادی با صدور گواهینامه در این حوزه فعالیت دارند ولی هیچ استانداردی در سراسر جهان برای این گواهی نامه وجود ندارد.
در این پژوهش برای عموم مردم به رایگان در مکان های بزرگ عمومی مانند مراکز و سواحل اطلاعاتی نصب شده است. برای بررسی میزان استاندارد عینک آفتابی، کاربران عینک آفتابی خود را در کیوسک و دستگاه انجام تست، برای اندازه گیری مقدار اشعه UV قرار می دهند. مشاهده شد از تعداد 800 نفر مراجعه کننده، عینک آفتابی 20 درصد از آنها حفاظت کافی و استاندارد داشت.
لیلیان ونتورا از دانشگاه سائو پائولو می گوید: این روش ساده ترین و جامع ترین راه برای محافظت از جمعیت در برابر آسیب رسیدن به چشم انسان است که برای مردم یک وسیله ساده و قابل دسترس از یادگیری و چگونگی محافظت از چشم است.
نتیجه این پژوهش در مجله مهندسی پزشکی آنلاین شرح داده شده است.
نظرات شما عزیزان:
